Duurzaamheid

Geen grote claims, wel grote dromen

Volledige duurzaamheid claimen is niet alleen onmogelijk, en - als je het ons vraagt - ook best onethisch om the greater good voor je eigen marketingdoeleinden te gebruiken. In onze ideale wereld vertrekt de ontwikkeling van een nieuw product vanuit wat al voorhanden is, om zo tot een kwalitatiever, duurzamer en en unieker resultaat te komen. We vertellen je graag waar we momenteel op inzetten, waarom we dat doen, en hoe we steeds verder proberen streven.

Circulair = logisch

Erts is gestart vanuit logica: er is al zo veel hoogkwalitatief materiaal in omloop, dat om de verkeerde redenen wordt afgedankt.

De frames die wij hergebruiken zijn vervaardigd in een periode waarin grondstoffen en arbeid stukken goedkoper waren, wat resulteerde in lokaal vervaardigde frames van topkwaliteit. Hoe jammer zou het zijn om deze pareltjes links te laten liggen omdat de lak beschadigd is en/of ze niet compatibel zijn met hedendaagse onderdelen?

Built to last

Frames die gebouwd werden met een lange levensduur voor ogen, verdienen het om opnieuw in de omloop gebracht te worden èn te blijven. Een cruciale factor hierin is het compatibel maken met hedendaagse componenten. We kiezen dus bewust voor nieuwe onderdelen: op deze manier kunnen we hedendaagse technologie en comfort bieden, gecombineerd met de voordelen en de charme van een vintage stalen frame. Bovendien vergemakkelijkt dit het onderhoud van jouw fiets enorm, omdat jij of je fietsenmaker geen speciaal gereedschap nodig hebt.

Lokaal & sociaal

Onze fietsen worden in Antwerpen gebouwd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In een veilige omgeving en rekening houdend met eventuele uitdagingen, leren onze techniekers al doende het vak van fietsenmaker. Zo versterken ze hun unieke kwaliteiten, tot ze klaar zijn om de overstap naar de reguliere fietsmarkt te maken.

Vragen of feedback?

Laat van je horen! Wij zijn een start-up en waarderen je input enorm. Stuur ons een berichtje of kom op de koffie in onze showroom.